Heipahei!  Matkustettiin junalla koko eilinen paiva Xianista tanne Chenduun, mika on jo aika alhaalla taalla Kiinassa tai ainakin lahempana jo Tiibettia. Ollaan Tommin kanssa matkusteltu nyt jo kohta nelja viikkoa ja valilla kyll pienta karhamaa syntyy. :) Esimerkiksi siita miten tata blogia pitaisi kirjoittaa. Tommin mielesta ma jaarittelen jne, no tassahan jarittelen sitten perkl.:) Syotiin asken hyva englantilainen aamupala taalla hostellissa. Taa on tallanen aika hauskanoloinen paikka, jossa ihmisia menee ja tulee koko ajan rinkat selassa ja nayttaa olevan aika hyva palvelu tossa tiskilla. Chendusta en osaa viela paljoakaan sanoa, koska tultiin tanne vasta myohaan eilen, mutta Sichuanilainen ruoka ainakin maistuu tosi tuliselta. Loydettiin eilen sellanen pikkukahvila, josta sai viela yhden aikaan yolla ruokaa.

Noi kauppiaat muuten nukkuu niitten kioskeissa yot. Esimerkiksi eilen nahtiin, kun rautatieaseman kojujen pitajat alkoi herailemaan niitten tiskejen paalta kuuden aikaan aamulla. Toisilla oli ihan sanky siella tiskin takana. Naytti aika hullunkuriselta, kun ne saattaa paivalla olla ihan virallisennakoisia ja sitten ne kuitenkin nukkuu niitten hienojen poytiensa paalla oisin. Ainakin jossakin paikoissa. Muutenkin naa virkailijat taalla nukkuu tosi usein paivisinkin ihan kunnolla nojaten mihin milloinkin. Valilla joutuu aika kovaa sanomaan Nihau tai jonkun pitaa tulla tokkimaan niita, etta ne heraa ja niilta voi saada jotakin palvelua. Toisaalta ihmiset taalla kylla tekee varmasti tosi myohaan toita ja onhan taalla aika kuumakin valilla.

Taalla Chendussa on lampimampi kuin missa me ollaan nyt lahiaikoina oltu, eilen jopa paistoi aurinko! Sita ei ollakaan nahty vahaan aikaan, silla taalla on tosiaankin ollut sadekausi meneillaan. Xianissa kastuttiin Tommin kanssa ihan taysin, kun yksi paiva keksittiin lahtea pyorailemaan kaupunkia ympari. Ihan hyva ajatus sinansa, MUTTA ensiksikin unohdin tietenkin kokeilla milla korkeudella satula on. Pyora oli tietenkin saadetty jollekin maailman pienimmalle kiinalaistytolle ja musta tuntui kun mun polvet osuisi  mun kainaloihin. Ja sitten tietenkin itse liikenne on taalla aivan erilainen kun Suomessa. Kaikki menee sielta mista Suomalainen katsoo, etta tuolta ei enaa mahdu. Esimerkiksi bussi ohittu kuorma-auton ihan tunnelin seinaa pitkin. Muutenkin liikenne on taalla kylla ihan hullua, mutta siihen me ollaan jo aika hyvin totuttu. Taytyy kylla koko ajan varoa.

Oltiin siis koko paiva hengailtu kaupungilla ja kun paatettiin lahtea palauttaman pyoria, niin silloin tuli kaatosade. Odotettiin jonkun aikaa, mutta paatettiin lahtea kuitenkin pyorilla hostellille. Oli tietenkin ilta ja tosi pimeaa ja sitten se kaatosade ja autoja meni ympari ampari kaupunkia ja sitten me niitten pyorien kanssa. Yhessa vaiheessa Tommi oli jo mennyt sellasen tosi ison risteyksen toiselle puolen pyoratielle, mutta ma jain sinne risteyksen keskelle. Se oli aika karseeta, tommi huutaa, etta tuu nyt vaan sielta ja autoja menee koko ajan mun kummaltakin puolen ja nakyvyys on viela tosi huono, kun silmalasit on ihan marat. Eipa siina sitten muuta kun vaan oli pakko menna. En tieda miten tulin sielta pois, mutta en jaanyt siis auton alle. Oli siina kylla pari muutakin pyorailijaa mun kanssa.

Terracotta warriers Xianissa oli tosi hieno nahtavyys ja meille sattui viela tosi hyva tuuri, kun satuttiin saamaan ilmainen tosi hyva englanninkielinen opas mukaamme, joka kertoi meille kaikkia yksityiskohtia paikasta ja sotilaista. Terracotta oli kylla tosi taynna turisteja, mutta se ei nyt haitannut, kun oli niin  hyva opas. Isoihin ihmisryhmiinkin alkaa jo aika paljon tottua ja turistiryhmiin, joita taalla on kylla paljon. Me kylla mennaan paljon Lonelly planetin mukaan, joten ei ihme, etta muita turisteja tulee vastaan.

Kivaa kun mummi ja pappakin on paassyt lukemaan tata blogia! Terveisia vaan Poriin kaikille! Flunssakin alkaa meilla kummallakin helpottamaan taalla, joten saadaan valilla nauttia terveena olostakin, jee! Harmi vain, etta kasidesin jatin yhteen puistoon, joten nyt ei voi pitaa niin hyvaa hygieniaa ylla silta osin ainakaan. No mutta tallaista tanne tanaan, lahdetaan kohta varmaan taas vuokraamaan pyoria! ja kattelemaan missa ollaan.