..Eli voimmeko leiriytya tanne, kuten venalasilla on tapana kysya.

Toìì?sanoo:

Junamatka meni leppoisasti, heitimme lappaa hyttitoveriemme Sergein (Thanks for the tea, if you're reading this) ja Alexein kanssa puolenyon paremmalle puolelle. Tullivirkailijat "unohtivat" meikalaiset, joten tullauskorttimme ovat leimaamatta. Toivon mukaan tasta ei seuraa hankaluuksia Venajan ja kiinan rajalla.

Aamulla herasimme keskelle Moskovan vilkkainta liikenneristeysta. Lippujen jonotus oli hyvin tyypillista venalaista meininkia, kyylailya ja kyynarpaataktiikkaa. Tyhmana turistina ajoimme taksilla Hostellille, josta ei luonnollisesti varaustamme loytynyt, totta puhuen ensimmaiset tyontekijat eivat edes tienneet tyoskentelevansa Hostellissa?!??! Dmitri oli kuitenkin ymmartavainen ja majoitti meidat hotelliin alkuperaisesti sovittuun hintaan.

732804.jpg  732842.jpg

Kylla Neuvostoliitto oli suuri ja mahtava, kavimme tanaan pyorimassa VDNK:ssa, eli Venalaisessa Maailmannayttelyssa. Kulissit olivat kieltamatta komeita, joskin kaikki hieman rapistunutta. Ironisinta oli, kuinka sirppi ja vasara loivat katta Coca-Colan kanssa entisissa museorakennuksissa. Kaikki nayttelyt oli muutettu rihkamanmyyntialttareiksi, joten kullalla silatuista rakennuksista sai ostaa mukaansa esim. paistettuja silakoita. Muita kohteita tanaan oli TV-torni ja "kasvitieteellinen" puisto. Nyt syomaan...

732845.jpg

Ñàòó sanoo:

Heippa vaan! Tuo on siis uusi venalainen nimeni tasta lahtien. Joo elikka kaikkea tuota ollaan tehty tanaan, kaytiin syomassa kivassa paikassa, mutta lopputulokseksi tuli suomihintainen-lounas, silla jouduimme tilaamaan moneen kertaa kaikenlaista pienta. Harjoittelimme kylla aakkosia koko paivan ja nyt ainakin tiedamme mika on bar ja cafe venajaksi. Aika milenkiintoinen paikka tama venaja on kylla: paljon roskia ja kuumuutta, mutta silti jotenkuten siistia ja pitkia saaria, jalkoja siis.Ja lyhyita hameita.. Tivoleja, jotka eivat enaa toimi jne. Hauskaa on kylla ollut. Rinkat painaa aika paljon, onneksi saatiin ne aika pian hotelliimme. Nyt metroseikkailemaan ja sinne syomaan. Paljon rakkautta kaikille!