Tommi sanoo:

 

Pekingin vilinassa neljatta paivaa. On vaikea tajuta jengin maaraa, joka paikka vaan tulvii tata porukkaa. Savusumu liikenteesta ja teollisuudesta on aika paksua, aurinkoa on vaikea nahda pilvettomana paivanakaan.

 

Hutongit (= kaupunginosat joissa on vain vanhoja yksi- tai kaksikerroksisia taloja ja kapeita katuja) ovat aika makeita. Vieri vieressa pienia kauppoja ja ruokapaikkoja, joissa ihmiset asuvat, kaikenlaisia makuja ja hajuja. Hintataso on ajoittain erittain alhainen, ravintola-ateria on halvimmillaan 4 euroa kahdelta hengelta juomineen. Koomista on, etta vierekkain saattaa olla naita Hutongeja ja ehka maailman moderneimpia taivaisiin kurottavia lasi-teras-pilvenpiirtajia.

 

741438.jpg

 

Shaolin Kung Fu !!!

 

Eras tajuttomimmista kokemuksista oli Shaolin-temppelin munkkien Kung-Fu esitys. Nama kaverit eivat olleet uskottavia, he olivat pelottavia! He yksinkertaisesti kieltaytyivat noudattamasta normaaleja painovoiman lakeja ja toimivat taydellisen yhtenaisesti ja koordinoidusti. Teraskappaleiden katkomista paalla ja makoilua vatsallaan keihaankarjella ym..

 

741443.jpg

 

Hienoja paikkoja joissa olemme kaydeet mainitakseni: Taivaan temppelin puisto ja Kielletty kaupunki. Molemmat erittain taidokkaasti rakennettuja suurisuuntaisia rakennelmia, joilla tuhatvuotinen historia. Turisteja on vain valitettavasti hieman liikaa, jotta saisi rauhassa nauttia mestojen upeudesta.

 

741460.jpg

 

 

Otimme kuskin ja matkaoppaan kiinan muurille, hieman vahemman turisteilla pakattuun kohtaan muurista. Rakennelma on mittasuhteiltaan ja kompleksisuudeltaan huikea. Muuri on rakennettu aina maaston korkeimpaan kohtaan, joissa se ylittaa vuorenhuippuja kiemurrellen ylos ja alas rinteita, jotka ovat lahes 45 asteen kulmassa. Muuri on noin 9 metria korkea ja alimmat kivet painavat tonneja. Kun tahan yhdistaa viela tiedon, etta muurilla on pituutta noin 6500 kilometria alkaa jo hieman pyorryttaa.

 

741482.jpg

 

Muurin jalkeen kavimme viela katsomassa kiinalaista akrobatiaa, joka saa haukkomaan hengitysta ja hien pintaan vaikka ilmastointi olikin aivan riittava.

 

741495.jpg

 

Tanaan Team Finland purkaantui, kun Tinde ja Zedi lahtivat kohti Koreaa. Keep it real, jabat! Meidankin oli tarkoitus lahtea, mutta jumituimme. Mutta tassa kaikki talta eraa, raportoin taas lisaa....

 

Satu sanoo:

 

Moikka vaan kaikki ihanat ihmiset ja kiitos viesteistanne! Niita on aina tosi kiva lukea ja kuulla mita sinne kuuluu! Ollaan siis oltu taalla Pekingissa nyt perjantaista lahtien ja hommailtu kaikenlaista. Nahtavyyksia ollaan koluttu helteessa: tanaan oli plus 29 astetta ja oltiin Kielletyssa kaupungissa monien muidenkin kiinalaisten ja lamsimaalaisten turistien seassa. Eilen tehtiin ikimuistoinen J reissu Kiinan muurille. Kiivettiin sinne Tommin kanssa ja hengailtiin siella koko paiva, mika oli tosi kivaa! Matkaseurueeseemme kuului myos suomalaiset Timo ja Zed, jotka tapasimme junassa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Voi vitsi olisi paljon kerrottavaa monesta paikasta, jossa olemme taalla Pekingissa kayneet, mutta juuri talla hetkella olen aika vasynyt. Olemme Tommin kanssa haroilleet kaupungissa koko paivan tanaan, kun aamulla buukkasimme itsemme ulos hotellistamme. Tarkoituksenamme oli hakea junaliput Datongiiin aamupaivalla ja lahtea sitten illalla sinne. No, eipa se kaynytkaan niin helposti. Junalippuja ei ollut enaa talle paivalle. Paatimme menna illalla bussiasemalle, kun sielta piti lahtea bussi sinne Datong-kaupunkiin. No eipa sielta enaa menekaan mitaan bussia, joten pienien muitkien kautta olemme taalla Pekingissa edelleen. Paasimme onneksi viela tahan yhteen hostelliin sisalle ja lahdemmekin vasta huomen aamulla ja silleen.

 

Eilinen matkamme Kiinan muurille oli kylla ikimuistoinen, ihan sen takia kun paasi niin hienoon paikkaan, mutta myos matkaseurueemme takia. Vuokrasimme oman taksin ja oppaan sinne, koska matkaa Kiinan muurille oli noin kaksi tuntia ja se ei ollut kallista, kun meita oli nelja osallistujaa. Mutta niin nuo kaksi suomalaista poikaa kylla ajoittain saivat opas-tyttomme hermoromahduksen partaalle ja lopuksi mullakin meni vahan hermot. Mutta sovimme kuitenkin asiat ja illalla oli taas ihan ok. No joo hauskaa oli kylla niidenkin poikien kanssa, kavimme niiden kanssa tutustumassa myos Pekingin yoelamaan. Teknoa paljon ja paljon tyontekijoita kummallisine tapoineen. Timo ja Zedkin tata ehka lukee niin kiitos vaan matkaseurasta!

 

Heipparallaa!