804002.jpg

Hei vain kaikille taalta Lhasasta! Kivaa kun ihmiset on kaynyt lukemassa meidan blogia, on aina tosi kiva saada kommentteja Teilta ja vahan tietoja sielta kotopuolesta! Sannalle tiedoksi, etta me haluttaisiin asunto sitten vahan pidemmaksi aikaa, kun tullaan takaisin. Joten ehka paras, etta vuokraat sen kodin jollekulle muulle. Ootteko ollut Porvoon mokilla muuten? Ja kiva kun oot lukenut tata blogia Joppe  ja kommentoinutkin viela..Ja tietty kaikki muutkin.

804063.jpg

Niin tapahtumia taalta, ollaan siis nyt kolmatta paivaa taalla yhdessa maailman korkeammalla olevista kaupungeista ja erilaista taalla on kylla kun muualla Kiinassa, ainakin taalla tiibettilaisten kaupunginosassa. Ihmiset on teravakasvoisempia ja pitempia, kuin nuo pienet kiinalaiset. Mutta niin vaikka taalla on ihan hirmuisen hienot vuoret ymparilla, niin vessat taalla ovat aika karseita. Varsinkin nuo yleiset vessat ovat  sanoinkuvaamattoman ammoniakin hajuisia. Yleista taalla onkin, etta kun hata iskee, niin siihen kadulle vaan mennaan kyykkyyn ja silla siisti. No nuo yleiset vessat ovat kylla siina kunnossa, etta kohta mina ja Tommikin varmaan seurataan tuota yleista kaytantoa :)..

804094.jpg

Nyt on muuten sitten vuoristotautiakin hieman koettu, varsinkin ensimmaisena paivana paata sarki aika paljon ja tuntui ettei saa tarpeeksi happea, vaikka kuinka hengitteli. Tommi itseasiassa pyortyi kadulle, mutta siita se ehka kertoo sitten itse myohemmin. Avuliaat paikalliset auttoivat sen pystyy, kun ma olin viela ravintolassa syomassa. Eihan ruokaa nyt voi jattaa :).. No ostimme yrttilaaketta vuoristotautiin ja olemme nyt nappaileet seka niita tabletteja etta maitohappobakteerijuttuja. Taalla on taas eri bakteerikanta kuin manner-Kiinassa, johon vatsamme jo alkoi tottua. Nayttaa kuitenkin silta, etta nyt aletaan jo tottua tahan ilmanlaatuun ja vatsatkin kai toivottavasti ruokaan.

803946.jpg

Eilen oltiin tosi hienossa munkkiluostarissa, mika oli ihan tosi hieno kokemus. Paastiin katsomaan kun tiibetin buddhalaiset-munkit pitivat sellasta ihme muminaa=rukoushetkea vissiinkin ja sitten kun sellaiset nuoret munkit vaittelivat ja taistelivatkin leikkisasti keskenaan. Turisteja loytyi kylla varsinkin sielta vaittely paikasta ihan kiitettavasti. Naytti silta, etta useille oli tarkeampaa saada kuva omasta itsesta munkkien keskella, kuin se itse tapahtuma. Osa munkeistakin naytti kylla nauttivan paljon siita, etta heita kuvattiin. Valilla tuntui kun se olisi osalle munkeistakin ollut sellaista showta vain. Osa taas munkeista oli taysin keskittynyt vain siihen vaittelyyn keskenaan ja sita oli tosi mielenkiintoista katsoa.

803831.jpg

803868.jpg

 

Mutta nyt lopetan talta paivalta, yksi hassu juttu tiedossa muuten ensi yona: Pitaa menna jonottamaan Potala Palatsiin kello 3.00 aamulla saadakseen sinne lippu seuraavalle paivalle, tana aamuna oltiin siella 5.10 aamulla ja oltiin myohassa! Etta sellaista tanne, taidetaan menna suoraan baarista sinne makuupussejen kanssa tai jotain.. Terveisia kaikille!

-Satu