842931.jpg

Heippurallaa vaan kaikille ihmisille! Emme ole olleet koneen aaressa tassa talla viikolla, silla me tehtiin sellanen touri kahden muun tyton kanssa Mount Everestille! Lahdettiin tiistaina ja tultiin eilen eli oltiin kolme yota ja nelja paivaa kiertamassa Tiibettia. Piti olla sellanen landcruiseri tai jokin -rooveri :), oma ajuri ja opaskin viela, jotta sellaselle reissulle sai luvan menna. Se matka piti jarjestaa matkatoimiston kautta ja siina pitaa aina menna ryhman mukana. Niinpa mekin Tommin kanssa lyottaydyttiin niiden kahden tyton kanssa yksiin. Toinen niista oli amerikkalainen ja toinen meksikolainen, mutta ne on asuneet jo aika kauan Hong Kongissa. Ne tytot tai siis naiset olivat muotialalla ja aika korkeilla paikoilla vissiinkin toissa. Oli hauskaa kuunnella niitten juttuja, kun se toinen esimerkiksi suunnittelee alusvaatteita ja jarjestaa kaikenlaisia showta ja matkustelee limusiinilla ostamassa alusvaatteita New Yorkissa jne.

842936.jpg

Mutta niin paapointti oli siis, etta tosi kivaa oli paasta nakemaan Mount Everesti, me yovyttiin siella yksi yo telttamajoituksessa ja syotiin hyvaa tiibettilaista ruokaa, mita ne ravintolateltan omistajat meille valmisti. Me kaveltiin siella Everestin juurella jonkin verran, mutta varsinkin ekana paivana vuoristoilma teki sen, etta tosi helposti rasittui ja hengastyi. Ainoastaan Tomsku ja Herra opas:) jaksoivat kiiveta nakemaan Mount Everestin kunnolla. Hassua kylla se vuori ei silla tavalla nayta niin kauhean suurelta, vaikkakin se eroaa muista vuorista siina, etta se on niin taynna lunta.

842935.jpg

Seuraavana aamuna me herattiin aikaisin ja mentiin nelistaan, tytot ja Tommi, kavelemaan lahemmaksi Mount everestin juurta ja keitettiin aamupala-nuudeleita luonnon helmassa meidan retkikeittimella. Se oli kivaa! Silloin sattui olemaan viela tosi tyynta ja aurinkoista ja onnistuimme nakemaan Everestin huipun. Usein Everest on nimittain pilvien peitossa.

842939.jpg

Me kaytiin myos piipahtamassa parissa muussa kaupungissa tai kylassa taalla Tiibetissa, mutta eniten meni kylla ihan autossa istumisessa aikaa. Matkanteko meni kylla ihan mukavasti, kun oli niin paljon kattelemista vuoristossa ja kun meidan kuski oli niin hauska ja me tultiin hyvin toimeen niiden kahden tyton kanssa. Varsinkin se meksikolainen nainen oli tosi hauska. Janna ajatella, etta se on sellanen tosi bisness-nainen ja kymmenen vuotta vanhempi kuin me. Se oli aina hopottamassa kaikille jotakin ja laulelemassa.

842938.jpg

Tanaan me ollaan lahdossa Tommin kanssa junalla Xinianiin ja me jatetaan siis Tiibetille hyvastit. Junamatka tulee kestamaan noin 24 tuntia kai, joten taasen matkustamme junassa! No onhan siita jo vahan aikaa. Ma sain eilen jonkun flunssa-popon ja olen nyt ihan tukkoinen, joten saa nahda miten junassa sitten taasen happi kulkee. Kyllakai ihan hyvin, mutta nyt me mennaan silla kuuluisalla uudella junalla, mika menee siella 5000 m korkeudessakin. Terveisiaz kaikille!

-Satu