Terve taasen! Taalla ollaan oltu Shanghaissa nyt kolmisen paivaa ja ollaan kierrelty parissa museossa ja sitten ainakin mina olen shoppaillut paljon! Hirveasti tuliaisia apua ja viela haluaisin ostaa pari jutskaa. Harmi vain, etta naa kiinalaiset vaatteiden koot on niin hirmu pienia. Olisi siistia mahtua sellaseen kimonon tapaiseen pukuun, mutta saa nahda jos ne on hirmu kalliitakin ja silleen. Taa Shanghai on ihan uskomaton paikka! Olin kuullut kylla, etta taa on shoppailun ja neonvalojen mekka, mutta oikeasti! Taa on niiin taynna neonvalo-vilkkuvilkku-valoja ja ihan joka paikka on taynna osta-osta-juttuja, etta huh huh!

Ja sitten hinnat taalla on myos suurkaupungin luokkaa. Esimerkiksi se hotelli missa me nyt ollaan maksaa noin kolme kertaa enemman kuin yleensa taalla Kiinassa. Ollaan yritetty etsia halvinta mahollista yopymispaikkaa, mutta ongelmana on, etta hostellit on ihan taynna. Ekana paivana yovyttiin ihan kivassa hotellissa, mutta paatettiin vaihtaa halvempaan hotelliin, jossa on myos parempi sijainti. Tanaan huomattiin kuitenkin, etta taa hotelli missa me nyt ollaan, maksaakin itse asiassa 10 euroa enemman kuin se edellinen paikka ja silleen. No maanantaiksi ollaan saatu buukattua itsemme jo halvempaan hostelliin. No joo ei 10 euroa ole paljon, mutta Kiinan hinnoissa se on jo kuitenkin aika huomattava. Ja muutenkin nain loman lopussa huomaa, etta kylla tallaisella matkalla rahaa vaan menee, vaikkei nyt niin paljon ostelisikaan. 

861144.jpg

Taalla Shanghaissa tuntuu kylla olevan tosi paljon kaikkea nahtavaa. Kaikista hienointa oli eilen kun mentiin Shanghain Pearl Toweriin illalla noin 360metriin hissilla ja sitten katteltiin sielta alas kaupunkiin! Oli siina saihketta kerrakseen! Hyvin kiinalaista oli se, etta ilmastointi oli niin kovalla, etta nakoalatornin ikkunat meni huuruun, mutta onneksi sielta ylempaa naki ihan kunnolla koko kaupungin.861125.jpg

Suskille muuten tiedoksi, etta voi ei onko se meijan koulu jo alkanut!! Ma luulin, etta se alkaa vasta ensi viikolla, mun piti nimittain sanoa, etta voitko ilmottaa, etta ma tuun vasta ens viikon jalkeen..No ei siella kuitenkaan mitaan tehda viela elokuussa :), toivon...Ja aitille, etta kylla me taalta tullaan, kunhan nyt eka kattellaan maailmaa viela vahan. Ollaan muuten Tommin kanssa ihan terveita taasen.

Taalla Shanghaissa on tosi hiostavan kuuma ja se ihan yllatti ainakin mut, silla olin jo tottunut tohon ylankoilmaan, mika ei ole  nain hiostava. No nyt ehka saa viela vahan rusketusta. Mtoivottiin Tommin kanssa paasevamme viela rannalle ennen loman loppua, mutta saa nahda toteutuuko se. Tarkoitus oli lahtea yhteen rantapaikkaan, mutta sinne ei saanutkaan enaa junalippuja. No Pekingin junaliput saimme kuitenkin. Terkkuja!